Taralli, τα αλμυρά κουλουράκια της Νότιας Ιταλίας

Τα Taralli (ταράλι) είναι μικρά αλμυρά κουλουράκια, τυπικό προϊόν της Νότιας Ιταλίας και βασικό συστατικό της Μεσογειακής διατροφής. Φτιάχνονται από αλεύρι, παρθένο ελαιόλαδο, φυσική μαγιά, αλάτι, βράζονται σε καυτό νερό και στη συνέχεια ψήνονται στον φούρνο. Μπορούν να είναι σίτου, ολική άλεσης ή να περιέχουν διαφορά μυρωδικά, όπως δεντρολίβανο ή γλυκάνισο.

Καταναλώνονται σαν σνακ ή αντί ψωμιού και μπορούν να συνοδεύσουν οποιοδήποτε ντιπ.

No Comments Yet.

Leave a comment